AtéCé Graphic Products neemt Beijersbergen & Partners over

AtéCé Graphic Products en Beijersbergen & Partners hebben veel overeenkomsten als het gaat om het leveren van kwalitatief hoogwaardige verbruiksmaterialen voor de grafische industrie en het bieden van optimale services. Die krachten worden gebundeld. Beijersbergen & Partners gaat zelfstandig als een AtéCé company verder. ‘Beide bedrijven kunnen daardoor optimaal gebruik maken van elkaars sterke punten, specialistische kennis en vullen elkaar meer dan uitstekend aan’, zegt Bert Schelhaas, Managing Director van AtéCé.

Bert Schelhaas: ‘De beslissing om tot deze krachtenbundeling te komen is tweeledig. Beijersbergen heeft een mooi pakket voor offset, maar ook voor flexo-drukkerijen. Dit pakket bestaat onder andere uit watergebaseerde & UV inkten, lakken en lijmen. Daarnaast levert Beijersbergen op de Benelux markt hoogwaardige systemen dat digitale UV LED inktjet technologie toevoegt aan bestaande flexo-persen of digitale productieprinters voor het aanbrengen van onder andere koudfolie, reliëf en braille effecten alsook dekwit. Het totale Beijersbergen productportfolio en de aanwezige kennis van deze producten is een mooie uitbreiding voor AtéCé en past goed bij onze groeistrategie. Hierdoor kan AtéCé haar klanten een breder pakket en nog meer oplossingen bieden. Ook is de krachtenbundeling belangrijk voor de uitbouw van onze mengkleurenservice. Daarmee willen wij met ons offset- en flexo-inktenprogramma voor conventionele, H-UV en LED UV én food packaging compliant toepassingen een belangrijke leverancier zijn en ons marktaandeel verder versterken.

Beijersbergen zal voorlopig als een business unit met een vaste groep medewerkers vanuit de huidige vestiging in Amersfoort zelfstandig op de Benelux markt blijven opereren en de eigen klanten onder de paraplu van AtéCé blijven bedienen. Op termijn wordt gekeken hoe het integratieproces van beide ondernemingen het beste kan worden ingevuld. Tom Kerssens zal als Technical Director & Key Accountmanager (Pressroom – Benelux) worden opgenomen in het managementteam van AtéCé Graphic Products.

Tom Kerssens: ‘Om verder te gaan als AtéCé company en deel uit te maken van de internationale groep bedrijven biedt onze klanten nu en in de toekomst enkel en alleen maar voordelen. Kijk bijvoorbeeld naar het AtéCé productportfolio met prepress oplossingen. Ook hier voor de flexo en offsetdrukkerijen een compleet programma, sterke merken en een goed serviceteam met veel praktijkkennis en -ervaring. Daarmee en met andere AtéCé oplossingen kunnen onze klanten zeker hun voordeel doen.

 

Over AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products is een grafisch handelshuis én onafhankelijk producent van Galaxy perschemicaliën, dispersie- & UV lakken, PrintCare rubberdoeken en PressClean wasdoekrollen. Deze producten exporteert AtéCé via een netwerk van distributeurs naar ruim 80 landen in Europa, Noord en Zuid Amerika, het Midden Oosten en Azië.

Met de handelsactiviteiten richt AtéCé zich als totaalleverancier rechtstreeks en met partners op de grafische industrie in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Servië. AtéCé levert nagenoeg alles voor prepress en press. Het productportfolio bevat – naast de grafische verbruiksmaterialen die AtéCé zelf produceert – merken waarvan AtéCé de vertegenwoordiging heeft. In Nederland is AtéCé exclusief vertegenwoordiger van Komori offsetdrukpersen en Scodix digitale drukwerkveredeling machines. AtéCé voert in ons land drukinkten van de merken Sun Chemical, Deutsche Druckfarben en de UV, LED UV en H-UV inkten van Siegwerk. Het programma rubberdoeken, stripdoeken en lakplaten bevat de toonaangevende merken PrintCare, Conti-Air, Phoenix Xtra Print, Kinyo, Sava en Day. In de Benelux is AtéCé onder andere hoofddealer van het complete programma grafische producten, workflow en apparatuur van Kodak en dealer van JWEI snijplotters en AMS LED UV drogingsoplossingen. Voor de Benelux en Duitsland is AtéCé exclusief distributeur van CRON CTP oplossingen en voor Europa master distributor voor Blackwood, Mitsubishi en NOVA offsetplaten.

 

Over Beijersbergen & Partners

Beijersbergen & Partners biedt een compleet pakket verbruiksmaterialen voor de offset en flexo industrie. Het assortiment bestaat onder andere uit reinigingsmiddelen, wasdoeken, vochtwateradditieven, inkten, lakken, lijmen, rubberdoeken en toebehoren van toonaangevende producenten.

Daarnaast is Beijersbergen specialist in food packaging compliant verbruiksmaterialen voor het bedrukken van voedselverpakkingen. Het programma bevat daarvoor Flint Novasens-offsetinkten, Pulse Roll Label  WB-Pure Aqua en Puretone FPC UV-Flexo-inkten, lakken en hotmeltlijmen van Henkel, heatseal lijmen van Ashland en Isega gecertificeerde wasmiddelen, vochtwaters en rubberdoeken.

Beijersbergen beschikt over een professionele mengservice voor aanmaakinkten. De accountmanagers hebben een gedegen grafische achtergrond en zijn in staat om klanten te voorzien van exact passende producten. Binnen Beijersbergen is ook expertise aanwezig om klanten te begeleiden tijdens het ISO 12647-2 traject en werken ervaren specialisten die helpen met het proceswater en vochtwaterkeuze.

 

MEER INFORMATIE

AtéCé Graphic Products | T +31 251 31 91 09

Bert Schelhaas, Managing Director | bschelhaas@atece.nl

Jeroen Beukman, Financial Director | jmbeukman@atece.nl

 

Beijersbergen & Partners | T +31 33 455 75 01

Tom Kerssens, Technical Director & Key Accountmanager (Pressroom – Benelux)

tom.kerssens@beijersbergen.com