Aanmaak / PMS menginkten

Aanmaakinkten op maat

In onze inktmengerij wordt gebruik gemaakt van een uniek mengsysteem in de grafische industrie. Waar vaak nog wordt gemengd uit de Pantone-basiskleuren, worden de Flint-Group aanmaakinkten gemengd uit de zogenaamde Monobases.

Door het mengen uit Monobases gebruiken wij een minimum aantal kleurpigmenten waardoor de menging vaak reiner (helderder) is ten opzichte van een menging uit de Pantone-basiskleuren en de kleurkracht van de inkt hoger is, waardoor de inkt minder snel zal overzetten, de inkt minder snel zal opbouwen en het inktverbruik aanzienlijk lager is.

Voor de bepaling van de kleur wordt in onze inktmengerij gebruik gemaakt van een spectraalmeter en een kleurencomputer, met als resultaat een exacte kleurstelling ten opzichte van de Pantone-waaier.
Wij bieden u tevens de mogelijkheid de inkt af te stemmen op uw substraat, zodat de invloed van het papier op de kleur wordt ondervangen. Natuurlijk behoort ook het vervaardigen van een inkt naar kleurmodel bij ons tot de mogelijkheden.

Naast de kleurstelling stemmen wij ook het type inkt af op het substraat. Zo leveren wij aanmaakinkten die universeel inzetbaar zijn, aanmaakinkten die een extra schuurvastheid geven, aanmaakinkten voor slecht absorberende substraten, aanmaakinkten voor in-line en off-line veredeling en aanmaakinkten die later in een laserprinter worden verwerkt.